Parketvloer schuren, niets zo aangenaam als een prachtig, verzorgd parket in de woonkamer dat bijdraagt aan zowel de uitstraling als het comfort dat u – en natuurlijk de rest van het gezin – er kunnen ervaren. Parketvloeren zijn tegenwoordig erg populair, omdat ze de perfecte combinatie zijn tussen stijlvol en gezellig, warm en toch modern.

Als u echter nog lang van uw prachtig parketvloer wil kunnen genieten, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat deze onderhouden wordt. Of er nu nood is aan de parketvloer schuren of een totale parket renovatie, een professionele aanpak is essentieel om er het beste van te maken.

Dat is precies wat Parket Schuren Hilversum u kan bieden, dankzij meer dan 30 jaar ervaring als parketteur en bedreven in het onderhouden van parketvloeren. Wat er nu precies bij parket onderhoud komt kijken, en wat dit voor uw vloer kan betekenen, zijn twee vragen die een duidelijk antwoord behoeven.

 

Parketvloer schuren, de basis van elke onderhoud

 

De meest voorkomende maatregel bij het onderhouden van een parketvloer is schuren. Het parket schuren is eigenlijk relatief eenvoudig, althans in theorie. Want er komen heel wat nauwkeurigheid, inzicht en geduld bij kijken, zeker als men een prachtig resultaat wil verkrijgen.

De parketvloer schuren biedt tal van voordelen voor de vloer, en een overzicht daarop is hier dan ook wel op zijn plaats:

 

1. De vloer ziet er weer als nieuw uit

Een nieuwe vloer is anders dan een oude vloer in die zin dat hij egaal en effen is. Naarmate de vloer ouder wordt zullen er steeds meer verkleuringen en oneffenheden voorkomen, wat natuurlijk de uitstraling van het parket niet ten goede komt.

Dankzij parketvloer schuren ziet deze er echter weer als nieuw uit. Met een schuurmachine worden uitstekende deeltjes, splinters en andere obstakels weggewerkt, waardoor het egale oppervlak van de vloer deze weer als nieuw doet lijken.

 

2. De vloer gaat veel langer mee

 

Beschadiging aan of oneffenheden op de vloer zorgen er daarbij voor dat deze sneller verslijt. Niets zo vervelend als een parket vloer die veel te snel kapotgaat, terwijl u er een heuse som voor heeft betaald. Dankzij parket onderhoud wordt dit echter voorkomen, en is de vloer weer in geen tijd bestand tegen impacten en slijtage.

Van wijnvlekken die niet meer uit de vloer geraken, tot verkleuringen door de aanwezigheid van schimmel, allemaal zijn het zaken waar u uw vloer liever tegen beschermt. Als het dan toch gebeurt, dan is een snel en professioneel onderhoud essentieel om verdere beschadiging en slijtage te vermijden.

 

3. U bespaart heel wat kosten op de lange termijn

 

Hoewel professioneel parket onderhoud natuurlijk geld kost, kunt u eigenlijk heel wat besparen op de lange termijn. De kosten die u betaalt voor een deskundige aanpak verdient u zo terug doordat de vloer veel langer meegaat. En een parket vloer kopen, dat is een heuse investering. Doe uzelf dus een financieel plezier en laat uw vloer deskundig onderhouden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit parket schuren en lakken of parket schuren en oliën.

 

Stofvrij schuren voor een sneller resultaat

 

De parketvloer schuren is ongetwijfeld een van de beste zaken die u kunt doen om uw vloer snel weer mooi, betrouwbaar en duurzaam te maken. Er bestaat echter nog een andere manier om het parketvloer onderhoud nog efficiënter en minder tijdrovend te maken – en dat is stofvrij schuren.

Stofvrij schuren is precies wat het zegt: parketvloer onderhoud waarbij de vloer geschuurd wordt, zonder dat er zich stof op de vloer bevindt. Het resultaat is dat er na de werken geen sprake is van stof, gruis, en eventuele splinters op de vloer, waardoor deze er sneller weer als nieuw uitziet.

Net zoals gewoon schuren is deze methode pas echt doeltreffend als hij door een specialist wordt toegepast. De parketvloer schuren – stofvrij of niet – is iets waar een professionele hand voor nodig is, zodat het beste resultaat bekomen wordt én er geen misstappen worden begaan. Dat is wat parketschurenspecialist.nl u kan bieden, zodat uw parketvloer er binnen de kortste keren weer als nieuw uit ziet.

 

Parket renovatie op professionele wijze

 

Het parket schuren is natuurlijk nog maar één manier om de vloer te onderhouden. Parket schuren is een manier om de vloer te beschermen tegen verdere beschadiging, maar als dat niet volstaat, dan is er vaak parket renovatie nodig.

Parket renovatie omvat eigenlijk alle maatregelen die het parket er weer als nieuw doen uitzien, en deze beschermen tegen slijtage en beschadiging, waaronder natuurlijk ook parket schuren. In sommige gevallen is er echter nood aan een vervanging van een deel van de vloer, bijvoorbeeld omdat er sprake is van schimmels of andere problemen die niet zomaar verholpen kunnen worden.

Of de parketvloer nu geschuurd moet worden, of er een stuk van de vloer opnieuw gelegd moet worden, parketschurenspeecialist.nl is dé expert voor het onderhoud van uw vloer!

De duur van parketvloer schuren

 

Vaak vragen mensen zich af hoe lang het schuren van een vloer nu eigenlijk duurt? Het is belangrijk hier als klant een beeld op te hebben, zodat u precies weet waar u zich aan kunt verwachten. Doorgaans soort een parketvloer schuren een dag of iets langer, maar dat hangt natuurlijk volledig af van de oppervlakte van de vloer.

parketvloer schuren
Call Now Button