PARKET SCHUREN EN LAKKEN

Laat uw parket schuren en lakken door gecertificeerde parketteurs

Parket Schuren en Lakken 

Is stofvrij schuren van parket mogelijk? Wanneer wij uw parketvloer schuren, dan schuren wij altijd stofvrij. Niet alleen een voordeel voor u en uw interieur, maar ook voor onze medewerkers zijn dit prettige werkomstandigheden. Het parket schuren wordt stapsgewijs uitgevoerd, van grof naar fijn. In hoeveel fasen parket schuren wordt uitgevoerd is afhankelijk van:

 • Aantal beschadigingen en slijtage
 • Aantal beschermlagen die geschuurd moeten worden
 • Gewenste nieuwe afwerking

Parket schuren en lakken wordt na het schuren moet fijner geschuurd worden dan parket wat met olie wordt behandeld. Hoelang het schuren van parket dus in beslag neemt verschilt per vloer, elke situatie is anders.

Als het parket op een ondervloer is bevestigd door middel van spijkers of pins, dan moeten die na het parket schuren ingeslagen worden. Deze gaatjes die dan ontstaan worden opgevuld. In het geval van de aanwezigheid van v-naden tussen duoplanken of massieve planken, worden die vlak gefreesd. Dit is erg belangrijk omdat anders oudere afwerklagen en vuil alsnog zichtbaar blijven onder nieuwe laklagen.

Parketvloeren dienen onderhouden te worden

Parket vloeren zullen na verloop van tijd slijtage en vervuiling gaan vertonen. Natuurlijk wilt u graag het parket in de staat houden zoals die was na het leggen daarvan. Parket onderhoud is daarom noodzaak. Laat u het schuren en lakken van parket maar gerust aan ons over, Parket Schuren Hilversum en de omliggende regio.

Afhankelijk van het gebruik en hoeveel personen er van de vloer gebruik maken, zal parket gaan slijten en vuil gaan vasthouden. Wanneer deze slijtage plekken, krassen of beschadigingen steeds meer gaan opvallen dan wordt het tijd voor een inspectie door een parketspecialist.

Het te lang wachten met actie ondernemen door het parket te schuren en een nieuwe beschermlaag aan te brengen, kan uiteindelijk tot hogere kosten leiden. Hoe komt dat? Omdat bij hardnekkige slijtage en vuilplekken er ook zwaarder en dieper geschuurd moet worden. Dit komt de levensduur van het parket ook niet ten goede. Parket schuren en lakken dient dus op tijd gesignaleerd en uitgevoerd te worden.

Parket schuren en lakken
Wanneer mijn parket laten lakken?

• Uw vloer ernstig vervuild of verontreinigd is

• U kleurverschil wil weg werken

• U een beschermlaag wilt laten aanbrengen

• Uw vloer opgeknapt dient te worden

 

Wanneer parket onderhouden

Wat zijn de signalen die aan u duidelijk maken dat het nu tijd is om het parket schuren en lakken? Wij noemen de belangrijkste indicaties die zichtbaar zijn:

 • Kleurverschillen zijn zichtbaar veroorzaakt door zonlicht
 • Er zijn krassen, deuken en slijtplekken
 • Het wordt tijd voor een andere kleur en uitstraling
 • Zichtbare waterschade
 • Het parket moet worden uitgebreid
 • U wilt een onderhoudsvriendelijke parketvloer

Parket inspectie en advies

Hoe gaan wij te werk om uw parket weer in topconditie te brengen?
Nadat u contact met ons heeft opgenomen, zal onze specialist u informeren over onze standaard werkzaamheden wat betreft parket schuren en lakken. U kunt dan vragen verwachten zoals:

 • Welke houtsoort?
 • Hoe is het parket gelegd en wanneer?
 • Is het parket vast of zwevend?
 • Zijn er meerwerk zaken die uitgevoerd moeten worden?

Met deze informatie kunnen wij u al een richtprijs geven en een afspraak inplannen voor een inspectie. Al deze stappen zijn geheel kosteloos. Na de inspectie voorzien wij u van een deskundig en gedetailleerd advies om het parket weer mooi te maken. Wij beschikken over 30 jaar ervaring en expertise en hebben een landelijke dekking met ruim 15 parketteurs in dienst.

Wat doen wij bij een inspectie? De parketinspectie van de huidige staat van het parket zal bestaan uit:

 • De huidige afwerking bekijken
 • Is het parket al eerder geschuurd?
 • De toplaag dikte
 • De gewenste randafwerkingen van plinten en afdeklijsten

Na de parketinspectie geeft de specialist advies over het parket schuren en lakken, parket schuren en oliën en de diverse afwerkingsproducten. Zo bestaat bij ons de mogelijkheid om eiken parket te beschermen met een lak soort die vrijwel onzichtbaar is. Daardoor behoudt het eiken de natuurlijke houtkleur en de matte uitstraling. Deze eigenschappen blijven mooi behouden na het parket schuren en lakken.

Vrijblijvende afspraak op  locatie

Laat uw parket schuren en lakken, uw parket schuren en oliën of laat uw parket schuren en hardwaxen. Waar u ook voor gaat, wij van parketschurenhilversum.nl zorgen voor een perfecte afwerking van uw parketvloer. Wij hebben een lokale dekking in Hilversum en t’ Gooi en hebben eigen parketteurs in dienst. Maak een vrijblijvende afspraak en laat u adviseren over de mogelijkheden omtrent uw parketvloer.

Parket lakken door een echte specialist

Als u besluit om het parket te lakken na het schuren, dan zullen er meerdere laklagen door ons worden aangebracht. Voordat wij dan de allerlaatste laklaag aanbrengen zullen wij het parket nogmaals polijsten. Daardoor worden eventuele houtvezelresten nog even licht afgeschuurd. Uiteindelijk zal de laatste laklaag prachtig uitvloeien en het resultaat geven van een strakke en egale uitstraling.

Parket schuren en olien

Heeft u gekozen voor een olie op het parket na het schuren, dan heeft dit een minimale droogtijd nodig van 24 tot 36 uur. Deze droogperiode is belangrijk voor een goede uitharding. Het parket mag dan ook twee weken lang niet met water gereinigd worden.

Parket schuren en white wash

Er is naast lakken en olien van parket nog een optie en dat is parket schuren en white wash aanbrengen. De term white wash geeft eigenlijk aan dat het parket een licht wit of wit grijs uiterlijk krijgt. Vooral bij eiken en grenen parket werkt dit uitstekend. White wash behandeling past zeer goed bij de moderne interieurstijlen.

White wash wordt in een kleine hoeveelheid toegevoegd aan de olie waar het parket mee wordt behandeld na het schuren. Het wit-pigment wordt zo laag mogelijk gehouden, zodat het witte effect ook minimaal is en het eiken toch nog zijn natuurlijke uitstraling heeft. Hoe meer wit-pigment hoe minder doorschijnend het parket zal zijn. Zo zijn er de opties: doorschijnend, half doorschijnend en dekkend voor de white wash parketbehandeling.

Bescherm uw parket door regelmatig onderhoud

Na het parket schuren en lakken zal uw parket er weer als nieuw uitzien en dat wilt u graag zo houden. Wij zullen u daarom ook adviseren na de behandeling hoe u het beste dit mooie resultaat kunt behouden. Door op vastgestelde tijden ons voorgeschreven onderhoud uit te voeren is dat mogelijk.

Let u er daarom op om zand, vuil en vloeistoffen zo min mogelijk op het parket te laten komen. Een goede borstelachtige deurmat kan dit al aanzienlijk voorkomen. Onder stoelpoten, banken en ander meubilair zou u beschermviltjes kunnen bevestigen om krassen te voorkomen.

Regelmatig stofzuigen en moppen van het parket is goed voor de hygiëne en voorkomt slijtage. Vraagt u ons gerust naar meer advies voor uw persoonlijke parket.

OFFERTE AANVRAGEN

Vul onderstaande formulier zo specifiek mogelijk in voor een heldere en scherpe prijsopgave.

• Wij nemen contact met u op voor het plannen van een definitieve inspectie datum
• Onze afdeling planning stemt met u een definitieve uitvoerdatum af
=

Call Now Button