Houten vloer schuren

Een houten vloer, een sieraad in uw interieur

Uw houten parketvloer is een bezit. Hij gaat niet alleen levenslang mee, maar is tevens een sieraad in uw huis! Daarom is uw vloer het zeker waard om deze goed te onderhouden en zo nu en dan te laten schuren en lakken door een gerenommeerde parketspecialist, zoals de Parketschurenspecialist.
Door intensief gebruik ontstaan er krassen en deukjes, en zonlicht kan kleurverschillen veroorzaken. Ook waterschade kan uw houten vloer schuren noodzakelijk maken. Of misschien bent u gewoon toe aan een andere kleur, een behandeling die uw vloer onderhoudsvriendelijker maakt, en tegelijk uw hele interieur weer een eigentijdse uitstraling geeft. Dan is een parket renovatie bij dé specialist van Hilversum en regio, de Parketschurenspecialist, een investering die u, zonder de aanzienlijke kosten van nieuw parket, weer een prachtige vloer oplevert.

Wanneer laat u uw vloer het beste behandelen?

Als uw vloer slijtageplekken begint te vertonen, of als er krassen en beschadigingen zijn ontstaan, of zwarte plekken door vocht, dan is het goed uw vloer eens goed te bekijken. Of beter nog: te laten beoordelen door een parketspecialist, die precies weet of uw houten vloer schuren al dan niet noodzakelijk is. Want uw parket schuren en aanbrengen van een nieuwe beschermlaag verlengt de levensduur van uw kostbare vloer en daarmee beschermt een parket renovatie u tegen kosten die veel hoger uit kunnen vallen als u er te lang mee wacht.

Beoordeling van uw vloer

Bij het beoordelen van uw vloer zijn er meerdere punten waar onze specialisten op letten, zoals de staat van de vloer, de gebruikte houtsoort en kleur, de bevestiging (vast of zwevend geplaatst) en details zoals plinten, lijsten en profielen. Daarnaast wordt er gekeken naar de huidige afwerking van de vloer, en naar het feit of die al eerder is behandeld. Pas dan geeft de specialist een advies over de verschillende mogelijkheden van een parket renovatie, waarbij hij rekening houdt met uw wensen inzake kleur en afwerking van de vloer.

Het schuren van uw houten vloer

Als u besluit uw vloer te laten behandelen, let er dan op dat de parketspecialist dit parket schuren stofvrij doet, zodat u er minimaal last van heeft in de rest van uw huis. Wel zo prettig!
Een houten vloer schuren gaat in een paar stappen, van grof naar fijn. Hoeveel schuurbeurten er precies nodig zijn voor een perfecte afwerking, is afhankelijk van de staat van uw vloer, de onderlaag, eventuele beschadigingen en te verwijderen beschermlagen. Ook het gewenste resultaat spreekt daarin een woordje mee: als u de vloer wilt lakken moet er fijner geschuurd worden dan als u de vloer met olie wilt behandelen.

Zelf uw vloer schuren

Parket schuren is een vermoeiend en tijdrovend karwei, maar het resultaat mag er zijn! Mits u tenminste over de juiste gereedschappen, vaardigheid en geduld beschikt. Als u denkt dat u dat klusje ‘wel even’ klaart, komt u misschien bedrogen uit, want een houten vloer schuren is een vak apart! Maar als u goed voorbereid te werk gaat, is het zeker te doen.
• Zoek van tevoren uit waar u een goede schuurmachine en kantenschuurmachine voor parket schuren kunt huren, en houd rekening met een te betalen borg. Inspecteer de apparaten vooraf op beschadigingen, en koop voldoende schuurpapier in verschillende grofheden.
• Maak de hele ruimte vrij van meubels en spullen en controleer de vloer op uitstekende spijkers en schroeven. Verwijder ze, of draai ze met een drevel diep het hout in.
• Plaats de schuurmachine met grof schuurpapier op de vloer en werk in een richting. En blijf in beweging bij uw houten vloer schuren, want als de machine op één plaats stilstaat, zal dat het parket beschadigen!
• Vervolgens gaat u haaks op de schuurrichting te werk, eerst met middelgrof, en daarna met fijn schuurpapier, totdat de hele vloer kaal en glad is.
• Na het schuren komt de afwerking, die meteen het duidelijkst zichtbare resultaat geeft. Als u de vloer wilt lakken, moeten er meerdere lagen worden aangebracht. Vóór de laatste laag, de toplaag, wordt de vloer nog een keer gepolijst. Als u daarna voor een hardwax of een vloerolie kiest, moet de vloer een tot anderhalve dag drogen, om de olie of wax goed uit te laten harden. Na de behandeling is uw vloer weer als nieuw!

Onderhoud en bescherming

Om de levensduur van uw nieuwe vloer zo optimaal mogelijk te houden, is goed onderhoud van belang. Dat houdt in de vloer behandelen met het juiste product, zoals aangegeven door onze parketspecialisten. Want regelmatig reinigen met een vochtige mop zorgt voor de juiste hygiëne en weinig slijtage. Maar ook het vermijden van oorzaken van beschadigingen draagt daaraan bij. Zoals een goede deurmat bijvoorbeeld, zodat zand en vuil niet rechtstreeks op de vloer belanden. Of beschermviltjes onder stoel- en tafelpoten. Onze adviseurs geven u graag het juiste onderhoudsadvies dat past bij uw nieuwe vloer.

De voordelen van het uitbesteden aan een professional

Het eerste grote voordeel: uw houten vloer schuren gebeurt stofvrij! Maar ook de andere voordelen zijn onmiskenbaar. Zoals het advies, dat onze specialisten, die over een jarenlange ervaring beschikken, u kunnen geven. In een persoonlijk contact bespreken zij de mogelijkheden met u, en adviseren u welke bewerking en kleur het beste bij uw interieur past. Dat is namelijk niet alleen afhankelijk van uw smaak, maar ook van de houtsoort van uw vloer, en de mogelijkheden die dat biedt. Na uw akkoord plannen wij het werk op korte termijn in, zodat u snel weer over een prachtige parketvloer beschikt!

De houten vloer schuren specialist

Een houten vloer schuren is een specialistische klus die u soms het beste aan een professional kunt overlaten. De parketschurenspecialist beschikt over 30 jaar ervaring en een brede expertise, die raad weet met al uw parketproblemen. Met een landelijke dekking van ruim 15 parketteurs, is er altijd een specialist in de buurt, die uw opdracht secuur en met kennis van zaken uitvoert.
Neem voor vragen of een afspraak gerust contact met ons op of vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan voor een parket renovatie!
Houten vloer schuren
Call Now Button