Visgraat vloer schuren, doe dit stofvrij en uw vloer is zo goed als nieuw

Uw visgraat vloer schuren? Geen ontkomen aan: ooit gaat uw ooit zo fraaie visgraat vloer te maken krijgen met slijtage, met slijtageplekken. Met zwarte plekken (veroorzaakt door vocht) en met krassen en andere lelijke beschadigingen. Een vloer wordt immers intensief gebruikt. Wie verstandig is, wacht niet te lang met het nemen van maatregelen en laat de visgraat vloer schuren. Hoe langer u namelijk wacht, hoe hoger de kosten uit zullen vallen. Ter geruststelling: een nieuwe vloer is vaak dus helemaal niet nodig. Uw visgraat vloer schuren is vaak dé oplossing. Maar ook dan geldt: hoe langer je wacht, hoe intensiever de schuurwerkzaamheden zullen zijn en dat tast de levensduur van je vloer weer aan. Zaak dus om op tijd contact op te nemen met Parket Schuren Hilversum. Uiteraard geldt dit ook voor eiken houten vloer schuren. Stofvrij schuren is dé betaalbare houten vloer renovatie.

Eiken visgraat vloer schuren

Wie kiest voor eiken houten vloer schuren, zoekt contact met een parketschurenspecialist.nl. Een telefoontje biedt al heel veel informatie, zowel voor u als voor de specialist. Voor het goed schuren van uw houten vloer zijn zaken als de houtsoort, de manier van leggen (de vorm) en of er sprake is van een zwevende of vaste vloer van belang. Dan al kan de parketschurenspecilist.nl ongeveer aangeven wat de werkzaamheden zullen gaan kosten. Bevalt u dat, dan is het maken van een afspraak een logische tweede stap.

Advies vragen aan onze parketteur

Tijdens de tweede afspraak – bij u thuis- zal de vloer grondig geïnspecteerd worden en zal de specialist u deskundig en eerlijk advies geven. Het spreekt voor zich dat er altijd rekening wordt gehouden met uw wensen en uw (on)mogelijkheden. Eiken houten vloer schuren levert zo nooit onaangename financiële verrassingen op.

Houten vloer renovatie

De specialist zal in het kader van de houten vloer renovatie bij u thuis kijken naar de houtsoort dus, de afwerking van de vloer en wordt ook bekeken of de vloer al eens eerder geschuurd is. Ook wordt de dikte van de toplaag gemeten en wordt beoordeeld of er sprake zal zijn van zogenaamd ‘meerwerk’. Ook de afwerking wordt meegenomen in de vorm van bijvoorbeeld plinten en profielen. De specialist zal u bovendien wijzen op de voordelen die bepaalde oliën kunnen bieden. Eiken vloeren bijvoorbeeld, kunnen met een vrijwel onzichtbare lak op uitstekende wijze beschermd worden, zoals ook wax een prima extra beschermingsmaatregel kan zijn. Houten vloer renovatie is vakwerk, waarbij dus ook de afwerking van eminent belang is.

Stofvrij schuren mogelijk

Nadat u uw wensen kenbaar heeft gemaakt, er een heldere offerte voor de houten voer renovatie ligt en er opnieuw een afspraak is gemaakt, is het tijd voor het echte werk: het stofvrij schuren van uw vloer. Stofvrij inderdaad, zowel voor u als voor de mensen die de vloer schuren de ideale manier van werken. De schuurwerkzaamheden gebeuren in etappes en gaan veelal van grof naar steeds fijner. Hoeveel ‘etappes’ nodig zijn, is weer afhankelijk van de staat van de vloer en van de gewenste afwerking. Uiteraard worden alle gaatjes gevuld en naden gefreesd. Gebeurt dat niet, dan zul je vuil blijven zien, ook al zijn er nieuwe deklagen geplaatst. En dat wilt u uiteraard niet.

De juiste afwerking van uw vloer

Ook de afwerking is een zaak van precisie en kennis van zaken. Nadat geschuurd is en de afwerking is aangebracht, kan de vloer – als u wenst – gelakt worden. Voor de laatste laklaag aangebracht wordt, wordt de vloer eerst nog gepolijst. Door lak te gebruiken, gaan houtvezels ‘staan’ en die dienen dus licht geschuurd/gepolijst te worden. Pas dan kan er op de enige goede wijze gelakt worden en is er sprake van een egale verdeling van lak. Wie kiest voor olie of wax, moet er rekening mee houden dat deze materialen tussen de 24 en 36 uur moeten drogen. Belangrijk die tijd ook echt te nemen, alleen dan namelijk kan de olie op een goede manier uitharden Bovendien mag in het laatste geval de vloer tenminste veertien dagen niet gereinigd worden met water. Uw specialisten zullen u al dit soort informatie geven en advies uitbrengen over hoe u uw vloer wel schoon kunt houden in die periode.

Ervaring van onze parketteurs

Wie vervolgens weer beschikt over een zo goed als nieuwe vloer, doet er goed aan die vloer goed te onderhouden. Een deurmat bijvoorbeeld, voorkomt vuil en zand op uw vloer, net als de welbekende viltjes onder de stoelpoten en onder de poten van uw kasten. De vloer is schoon te houden door te stoffen of de stofzuiger te gebruiken. Wie zogenaamde moppen (klam vochtig) gebruikt, houdt de vloer hygiënisch en bovendien zal de vloer dan minder snel slijten. Periodiek onderhoud door een specialist – het bedrijf biedt landelijke dekking en heeft jarenlange ervaring- vergroot zeker ook de levensduur van de vloer.
visgraat vloer schuren
Call Now Button